11.04.2012 Zvysky a nasledky Velkej noci

11. dubna 2012 v 22:36 | King Rucola a Max. de Bile
Velka noc prinasa okrem povinnosti aj prezieranie. Nieco okrem vajiec malo byt na siole. Tak som sa dal na absolutne dobrodruzstvo s tymi pagacami. Oskvarky v tychto koncinach su asi tak exoticke, ako palmy na Islande a slnecna pieskova plaz na Grönlande. tak som si ich musel na kolene vyrobit. Okay, pagace mali uspech, to som uz pisal.

Dnes - zvysky z velikonocnych sviatkov - som mal zneuzit alebo vyhodit kuracie prsicka starsieho datumu. Idem z nich robit vo WOK-u Kung pao a zasnem: Celkom som zabudol, ze som v nom robil tie oskvarky, pretoze je hlboky a nestrieka po celom sporaku. A na jeho dne prava bravcova mast! Tu som nevidel uz storocia! Cize dalsie velke dobrodruzstvo, pachnuce dalekymi krajinami, ako keby som si sam trhal kokosove orechy z najvyssej palmy na Maledivoch, ci kde v keli. Vzdy som sa tesieval na zastavky cestou do Bratislavy, pretoze v Rosenbergoch na dialnici podavali absolutne exoticku pochutku: Chlieb s mastou a posekanou cibulou! Toto vzacne jedlo som dostal za drahe peniaze len v tychto restaurantoch. (Aj som pisal vedeniu podniku pochvalne dakovne listy!) Uz nie su, asi v ramci politickej korektnosti, aby neurazali inovernych cestovatelov necistym mäsom a podobne. No neviem, to je asi prehnane tvrdenie, ale vsetko je mozne a faktom zostava, ze uz tie chleby nedostat! (Tu mi zmizol text aj obraz, tak pokracujem, mozno bez suvisu.)

Predstavte si moje nekonecne vzrusenie, tie potoky slin, ked som si predstavil, ze si teraz mozem tuto vzacnu pochutku, vzacnejsiu nez najdrahsi kaviar alebo humer, ci jedle diamanty, ak take su. Tak som si spravil toto tu. Na viac mi nezostalo.
Mastny chlieb s cibulou, vlastna vyroba, "do it yourself", som pysny ako ro prasa, z ktoreho to pochadza!

Ale odteraz aspon si viem svoje chutky sam ukojit...
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Gabi Gabi | E-mail | 11. dubna 2012 v 23:02 | Reagovat

Tak sme mali podobne chute. To je asi reakcia na to presladene obdobie. Ja som si ale robila chlieb, syr, cibulu, cesnak, paradajku - vsetko dokopy a nic mi nie je. Zatial, iba asi velmi smrdim, neotravuje ma ani moj pes. Cibula a cesnak dokopy zabiju nielen bakterie.
Cibulu sekas takym sekacom ? Z neho ide strach.
"Urob si sam " ... je to mimo temu,a velmi smutne, dnes v TV  davali priklad, ako skoro 80 r. pani urobila svojmu vyse 40 r. postihnutemu synovi  namiesto upraveneho invalidneho vozika - na ktory vraj jej syn podla nasich  uradov nema narok/ pritom nevie , nemoze, nedokaze bez opory stat ani sediet, taky divny " kos" s kolieskami, do ktoreho  ho vsunie a on s jej pomocou sa potom pohybuje. Vyzeralo to ako nieco zo stredoveku z dielne Leonarda da Vinciho. Jej sa ozyvaju ludia, aby im s vyrobou niecoho takeho pre ich postihnutuch blizkych pomohla.:-((

2 alena alena | E-mail | 12. dubna 2012 v 0:11 | Reagovat

Cerný chleba ze sádlem a pazitkou je jeste lepsí!To bylo gusto mého muze,ten varil jenom na sádle,vsak to také srdce nevydrzelo!

3 VendyW VendyW | 12. dubna 2012 v 9:33 | Reagovat

Jako malá jsem strašně nesnášela k večeři chleba s domácím škvarkovým sádlem na něm nasekané vejce na tvrdo a nasekaná kyselá okurka. Teď bych si ho z chutí dala. Podle toho že jsem najdnou měla šílenou chuť na sádlo v jakékoli době a množství jsem taky vždycky spolehlivě poznala, že jsem těhotná...To vždycky vzaly za své veškeré zásoby sádla které moje maminka doma měla :-)

4 Gabi Gabi | E-mail | 12. dubna 2012 v 11:08 | Reagovat

[3]: Takze mozme gratulovat ? :-D

5 King Rucola King Rucola | Web | 12. dubna 2012 v 12:16 | Reagovat

[4]: Ano! Ja - a nie Wendy! - som tehotny!!! (Vsetky zvysky nacpal do seba...)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama