11.02.2013 Benedetto

12. února 2013 v 0:56 | King Rucola a Max. de Bile
Najradsej ma bravcove pecene na bavorsky sposob, namiesto kapusty (zeli) ale "Rüben" na sposob kapusty, knedliky a bavorske pivo. Asi mu to uz chybalo...


"Das da lasse ich euch hier und nehme meinen Hut und bin ich wieder der alte Ratzinger."
(Toto vam tu necham, beriem moj klobuk a som opät stary Ratzinger.)

Ako spomienka zostane ale aj ako nezabudnutelny "Benedetto"!

(Dostane penziu, rentu, dochodok? Ak ano, aku?)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 jednorožec jednorožec | 12. února 2013 v 2:02 | Reagovat

Sem se mrknul, jestli Rüben není kedluben, protože kedlubnové zelí, jak ho dělala moje máti, je něco rýli very spešl.
Není, je to beet, řepa.
Why not, warum nicht, proč ne. Proti gustu žádný...

2 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 12. února 2013 v 3:25 | Reagovat

[1]: Ked sa zamyslam, tak to kludne moze byt kedluben. Presne to vlastne neviem, musim sa spytat teraz spiacej kucharky. V "botanike" som strasne slaby...

3 Gabi Gabi | E-mail | 12. února 2013 v 5:52 | Reagovat

Repa ma od kalerabu dost daleko. Este by tak mohla byt cervena repa( cvikla) s chrenom, zemiakove knedliky a pecene maso.Ale co, chute mame rozne.
Ja som mala v nedelu iba cviklu s chrenom a pecene kurca k tomu. Alebo opacne? :-D
Aj papez je len clovek ...

4 alena alena | E-mail | 12. února 2013 v 7:39 | Reagovat

Presne tak,i papez je jenom clovek!Rübe je repa(s háckem).Kedluben je Kohlrabi. :-)

5 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 12. února 2013 v 8:25 | Reagovat

Biela repa ako redvicka, ale biela(?)
Alena, Ty ako Bavorak by si to mala vediet presnejsie... ;-)

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 12. února 2013 v 8:39 | Reagovat

Toť správná krmě v roce Tlusťjocha. To pivo, prosím, do tupláku.

Dostane výnos z odpustků (ve formě deputátu).

7 pavel pavel | Web | 12. února 2013 v 8:44 | Reagovat

Taky jsem myslel že to bude kedlubna... tu dělala moje moje maminka. Měl jsem ji docela rád, i když si dávám raději (jsem labužník všech zelný pokrmů) zelí červené na cibulce. :-)

8 alena alena | E-mail | 12. února 2013 v 13:30 | Reagovat

Práve budu varit kyselé zelí,je to dobré pro zdraví a hned budu zjistovat co ,,pappa,, jí nejradej! :-D

9 alena alena | E-mail | 12. února 2013 v 14:16 | Reagovat

Tak jsem se docetla,ze má rád:Kapustové závitky(slov. kélové),ale nejsem si stopro jistá,muzou to být i zelné???Já je znám z kys.zelí plnené sekanou s rýzí. ;-) Uz máte hlad? ;-)

10 alena alena | E-mail | 12. února 2013 v 16:02 | Reagovat

A jeste jedna cerstvá zpráva,uz se nám poitalstil!Nejmilejsí jídlo je prý :Pasta a losos.Tak si z toho vyberte ;-)

11 Gabi Gabi | E-mail | 12. února 2013 v 17:15 | Reagovat

[9]: Alenka, aj u nas su kapustne zavitky, ale volame ich tak pekne "holubky'. Netusim preco prave tak. :-D Su plnene masovou zmesou s ryzou, koreninami. Varia sa v paradajkovej omacke a podavaju s omackou bud iba s chlebom, alebo niekto s knedlikom. Ja s nicim. Ja ich milujem len take samotne a hlavne studene. Mnam !... kelove listy pouzivam nerada, rozvaria sa, kym sa maso urobi, potom je z nich take ..bleee..nieco nepekne. ;-)

12 Miloš Miloš | Web | 13. února 2013 v 12:42 | Reagovat

My něco takové máme v jídelně a říkají tomu "záhorácké závitky" - maso a uvnitř je zelí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama